!-- Google tag (gtag.js) --> Micahs - 14 år och gravid till Mamma till Kelly -

Kelly och jag gör ett Dockhus! - Ett Mamma och Dotter Projekt <3

Postat 2017-08-14 kl 04:52:28
Hej bloggen!
Kelly har varit hos mig under helgen och hon åkte hem idag vid klockan 7, så nu är jag hemma och tänkte blogga lite om helgen! :)
 
Jag och Kelly har börjat med ett gemensamt pyssel projekt som vi kommer hålla på med ett tag, vi håller på att göra ett dockhus! :) Vi har bara hunnit att sätta upp tapet på en vägg och sen badrums plattor på golvet där badrummet ska vara, sen har vi gjort lite möbler och sånt, men sen ville Kelly leka med Barbies så vi gjorde det också :) Det är verkligen kul att jag och Kelly har det som vårt lilla projekt tillsammans, vi kollar på ideer på Pinterest hur vi vill inreda och designa och vad vi ska ha för möbler och färger och sånt! Det är så kul! :D Vi vill att det ser ut så verklighetstroget ut som möjligt och det kommer ju att ta tid eftersom man behöver olika material då, tillexempel så när jag satte badrumsgolvet så använde jag riktigt spackel och tapeten på väggen är en riktig tapet klistrad med tapetklister! Vi gör dockhuset i ett skåp som vi köpte på röda korset, men vi har pratat om att bygga ut det. Vi vill att dörrarna som är redan på skåpet  istället ser ut som en riktig framsida av ett hus som man sedan öppnar i mitten. Eftersom det är glas på dörrarna så kan man lämna öppna hål på husets framsida för att ha små fönster! :)
 
 
Kelly har varit jättekreativ den här helgen och hittat på så mycket som vi ska göra till huset!
Hon har så många ideer så vi kommer nästan helt säkert bygga ut "huset"( alltså skåpet), antigen från sidan eller ovanför, Kelly ville inte heller ha ett helt fyrkantigt hus utan hon ville ha en mer "designer-hus look" så vi kommer behöva lägga till mer trä ändå på grund av det och då kan man ju passa på att bygga ut samtidigt och lägga till balkong. Vi har just nu "trädgården" på taket för vi köpte en helikopter till vårt dockhus och det ska vara en helikopterplatta där på taket och sen efter vi lade dit helikoptern så la vi alla trädgårdsgrejer som vi hade gjort där.
Jag gjorde en parkbänk av glasspinnar sedan la vi ett "coctail-paraply" bredvid, det ser ut som ett solparaply och sedan gjorde Kelly lite blommor av smörpapper :)
Just nu har vi 3 våningar inomhus + trädgården på taket så först tänkte vi att vi skulle ha en trappa så dockorna kunde gå upp till dom olika vånigarna, men sen så tänkte vi lite mer "lyxigt" så vi har bestämt oss för att istället ha en hiss istället för en trappa! Det tar dessutom mindre plats med en hiss än en trappa! 
 
Vi hade en pysseldag igår (lördag) och idag (söndag) 1§6¨ä-fortsatte vi med dockskåpet och jag hann göra en byrå och Kelly gjorde en lampa, men jag glömde ta kort på dom så ni får se dom sen!
Tänkte göra lite möbler till dockhuset hemma också som jag kan lägga i dockhuset sen, så kan jag visa er hur jag gjorde dom och så ifall ni också vill göra! :)
 
Men här kommer några bilder från igår när jag och Kelly hade pysseldag:
 
Här är söta Kelly med sin underbara leende bredvid några pysselsaker som vi använde:
Hahha här har Kelly hittat något roligt, undrar vad det kan vara xD:
HAHHA Kelly hittade mitt förra färdtjänst kort! haha hon tyckte det var jättekul av någon anledning, hahaha jag tror hon tyckte jag såg annorlunda ut på bilden! xD
Här poserar Kelly glatt framför vårat dockhus som är "in progress", vårat lilla Mamma & Dotter projekt <3:
Här är ett av rummen som väggen är klar på och som har rosa upphängda tapeter, byrån gjorde jag innan vi skulle åka till flygplatsen så jag hann inte riktigt klart, det ska inte vara svarta streck där och så, men jag kommer visa en bild när den är klar också :).. Och sedan under byrån så har Kelly gjort en rund glittrande matta som byrån kan stå på <3:
Kelly och jag vill såklart ha ett "Dressing Room" i vårat dockhus så jag gjorde några galgar av gem som vi ska använda där sen :) : 
 
Kommer posta lite dockhus inpiration också senare, hoppas ni tycker sånt är kul, för jag har blivit heeelt såld på det! :)
Kramar!
Anonym
Postat 2017-08-14 kl 08:18:22

Så fint! Kan tipsa om jättebilliga Dockmöbler och små detaljer man kan beställa från wish :)

Anonym
Postat 2017-08-14 kl 08:18:24

Så fint! Kan tipsa om jättebilliga Dockmöbler och små detaljer man kan beställa från wish :)

Tess
Postat 2017-08-14 kl 23:24:37

Åååh vad kul! Hade själv tänkt att göra samma sak. Älskar minitatyrer ^^

Jovina
Postat 2017-08-17 kl 20:55:11

Ett tips på en pysslig och rolig byrå är att ni använder 3 (eller fler) tomma tändsticksaskar limmade på varandra, klä in stapeln i något snyggt papper eller tyg och sätt knoppar eller handtag på askarnas kortsidor. Vips har du en snygg byrå med utdragbara "lådor"!

Anonym
Postat 2017-08-17 kl 21:32:15

Du verkar vara en så himla omtänksam, härlig och rolig mamma :) och kärleksfull. Det är så kul att se inlägg som de här :) Kelly ser verkligen lycklig ut! Kramar <3

Svar: Åh tack så jättemycket! :D<3Kramar till dig <3
Mikaela "Micah" Loven Väistö

LIL' BABUSTYLE - Here's my story
Postat 2017-08-20 kl 15:20:57
Blogg: http://nouw.com/lilbabustyle

Så fint!

Är så himla dålig på att kika in här. Men tycker det är kul att läsa om dig och Kelly. Kan inte du börja blogga på Nouw istället? Haha, dum fråga, jag vet. Men känns som det skulle va många som har mycket lättare att följa dig då och läsa bloggen. :) Bland annat jag. :)Kommentera inlägget här:

» Namn

» Mail

» Blogg/hemsida

» Kommentar