!-- Google tag (gtag.js) --> Micahs - 14 år och gravid till Mamma till Kelly -

Saker jag har hallucinerat..Har ni någonsin hallucinerat?

Postat 2017-07-28 kl 23:16:43
 
Det är helt otroligt hur hjärnan kan spela ett spratt ibland och få oss att uppleva saker som inte finns.
Att hallucinera är som att vara i en dröm, fast man är vaken, man ser saker eller hör saker som inte finns och man får annorlunda känslor och kan få för sig saker. Orsakerna till att man hallucinerar är många, det kan till exempel vara psykisk sjukdom, feber eller annan tillfällig sjukdom, näringsbrist, vätskebrist, sömnbrist, läkemedel och droger. Att man har hallucinerat betyder inte att man är galen, det kan hända när kroppen får en chock eller får brist på någonting och det kan hända vem som helst. Det är ingenting man ska se ner på folk för.
 
 
Jag har hallucinerat ett par gånger och jag tänkte berätta lite om dom gångerna. Jag har både varit med om att det har känns läskigt, jobbigt och ibland roligt.
Första gången jag hallucinerade, var jag 8 år. Jag låg i sängen och hade 40 graders feber och var jättesjuk och jag fick för mig att min syster gömde sig i garderoben, men jag var för trött och sjuk för att gå upp och titta men jag skrek "men sluta det är inte roligt, gå ut ur garderoben!" och jag trodde min syster satt i garderoben och skrattade.
Jag förstod inte då att jag hallucinerade, det kom jag på senare när jag förstod vad det var. När jag väl upplevde det trodde jag det var verkligt.
 Det var första gången och det var inte något specielt allvarligt som gjorde mig rädd eller så.
 
 
När jag var 16-17 år så var jag rejält stressad en vecka, jag hade rejäl sömnbrist, närings och vätskebrist. 
Det började med att jag såg flugor flyga runt lamporna och sedan blev det bara fler och fler flugor. Jag var hos min killkompis och det såg ut som han hade sminkat sig med ögonskuga över och under ögonen och med läppstift xD Sedan så såg det ut som om min kompis hade kopplat på en apparat på sin arm som var med en nål som gick fram och tillbaka på armen och jag trodde det var någon apparat för att ta bort fräknar med så jag skrek till han "NEEEJ TA INTE BORT DINA FRÄKNAR!"
 
Men min kompis verkade förstå att jag hallucinerade och lugnade ner mig och sedan bad han mig att lägga mig i sängen och försöka sova och sen gav han mig något att äta. Jag gick in i sovrummet och jag satte mig på sängkanten och jag tittade ner på golvet och en karta började komma upp och kartan visade hela innerstan och den visade alla busshållplatser och det var små skyltar på golvet vad det var för bussnummer och sen under bussnumret var det klockor som räknade neråt och det var när den bussen skulle gå typ såhär: Buss 512-1:32 min och sen räknade den neråt på hur lång tid det var kvar innan bussen gick. 
 
Jag tittade på den en rejäl lång stund, jag funderade till och med om jag hade fått en magisk kraft och jag tänkte gå in på SL och kolla om busstiderna stämde haha xD
 
Här har jag provat för första gången att göra en 3D bild med hjälp av program som ingår i Windows Insider programmet, men ungefär såhär såg det ut när jag såg kartan:
 
En annan gång var när jag fick börja med Concerta och Ritalin och jag började hallucinera av dom och då hörde jag röster utanför mitt fönster och det var personer som var från min skola och dom stod utanför och pratade skit om mig och sa att jag var så himla tjock och att jag borde inte gå utanför dörren för jag var ett skämt och om jag gick ut så skulle alla bara skratta åt mig. Jag har social fobi annars så rösterna är så mitt undermedvetna tänker om varför jag har såna problem att gå ut. Nu har jag som tur bytt ut den medicinerna mot Elvanse som inte ger mig såna biverkningar..
Ja det var några av sakerna som jag har sett och hört...
 
Har ni någonsin hallucinerat? Varför tror ni att ni gjorde det? Vad såg ni?
Kommentera i kommentarsfältet!
 
Har du någonsin hallucinerat?
Ja, flera gånger
Ja, en gång
Jag vet inte
Nej
survey maker
 


Kommentera inlägget här:

» Namn

» Mail

» Blogg/hemsida

» Kommentar