Jag skådespelar i min film till ett skolprojekt som handlar om rot-bidragen xD

Postat 2017-06-23 kl 21:02:00
Hej bloggen!
Igår håll jag på att rensa bland mina cd-skivor och ska säga, jag hade väldigt väldigt många!
Haha stoppa in och stoppa ut cd efter Cd, Cd R, Cd RW, Dvd osv.. Asjobbigt haha, tror det är ungefär 60-70 cd skivor och många hade så himla onödig sk*t på dom så jag undrade verkligen hur jag tänkte när jag brände på dom, vissa var typ 1 bild på och många var Cd-R så man kan ju inte återanvända dom eller lägga till mer filer på dom, så jaa kände att det var lite onödigt haha xD Men jag kommer ihåg när jag skulle bränna min första cd så ville jag inte ha hjälp, utan jag ville lära mig själv hur man gjorde så MÅNGA gick åt bara till alla mina försök xD Men på "den tiden", om jag nu är tillräckligt gammal att säga så, så hade jag en jääättegammal dator som var min mammas gamla, köpt på 90-talet och med operativsystemet windows 95, såå man kan säga att den inte hade kapacitet att ha några "coola, nya" program som man har idag där man kan bara öppna programmet, lägga sina filer där och tillochmed göra hela cdn till en ganska "proffsig" hemmagjord dvd med menyer och bilderna blir till bildspel och sånt.

Menar inte att jag behöver program nu för att bränna en cd liksom :P, men det skulle vara skönt OM jag hade det DÅ, när jag var liksom 8 år och jag satt och bara provade mig fram. Visst kunde jag läsa när jag var 8 år, men högnivåspråk(som är en datateknisk term, programeringsspråk osv) och Svenska är 2 heelt olika språk..
Här är några vääääldigt få datatermer av MER  än 10 000 olika datatermer som tillexempel :
ISO-avbildning, optisk-disk, CSS, grafiskt användarsnitt, kryptering, protokoll,Distribution och server, blandannat, är väldigt svårt att veta vad dom betyder när man är 8-9 år och när man knappt ens varit inne i kontrollpanelen, det är jättesvårt för vuxna också! Jag kan nästan slå vad att många eller några som kommer läsa det här, inte vet vad alla 8 ord som jag skrev ovan, vad dom betyder :)
 
Sorry för lång text men nu kommer jag till saken :).

När jag väl letar på dom här gamla CD skivorna så hittade jag en cd, det stod "2011" på den men jag var inte så förväntansfull för alla andra cd-skivorna jag öppnade var antingen tomma, eller med en dålig B-film på eller kanske några udda bilder från google och gamla screenshots från stallet.se typ xD
När jag stoppar in den i cd-läsaren och den börjar läsas så ser jag i utforkaren att varenda BIT är använd, cdn var helt full!
Och när jag såg innehållet började jag nästan gråta, för det var gamla bilder och videos på mig och Kelly, det var foton på mina syskon, mina kompisar från lågstadiet-högstadiet, dokument blandannat en kalasinbjudan från när jag fyllde 7 år och allt!

Jag blev så JÄVLA GLAD för jag har verkligen FÖRLORAT mina bilder såååå många gånger för min dator antingen har krashat eller fått virus och allt som varit på datorn har försvunnit helt och jag har så jävla svårt att ta tag i att göra en backup, tänker alltid "gör det imorgon, gör det imorgon" och tillslut har det varit försent och jag har ångrat mig så jävla mycket och känt mig så himla dum i huvudet för att jag inte gjort backuper! Förlorat ALLT från datorn 4 gånger! Men eftersom jag bloggade så mycket förut och har lagt ut så många bilder där så har bloggen alltid varit räddningen att jag kan spara mina bilder igen. Men 90% av bilderna och filmerna från CDn var det bilder på mig och mina nära fram till jag var 10 år! När jag förlorade dom bilderna så bloggade jag inte så jag trodde jag aldrig skulle se dom igen, nu har jag så himla många bilder som jag inte har sett på 10 ÅR!
Och det var några relativt "nya" filmer där också, men dom  hade jag också förlorat för att videofy har f*ckat upp sin server så mina 200 videos därifrån är borta!

Det känns lite som om jag har fått tillbaka mitt liv, jag har fått tillbaka många minnen från min barndom och allt och jag läängtar verkligen att lägga ut en del av det jag har hittat :D
Men här är en film från den CDn, vi får börja så iallafall! :D
Det är en film som jag har spelat in med mitt stativ, redigerat,klippt ihop och jag spelar dessutom alla rollerna i filmen haha :) Videon är från våren 2010 då jag gick i åttonde klass :) Jag gjorde denna film på grund av att vi hade en skoluppgift i skolan och vi skulle hålla ett föredrag om politik. Jag tyckte det var en väldigt tråkig uppgift och jag hade svårt att komma igång och börja skriva mitt föredrag så jag var lite kreativ och bestämde mig att jag istället skulle göra en film av skolprojektet!

Uppgiften var att kolla upp ett politiskt parti, och hålla föredrag om ett av partierna och vad deras "mål" var.
Det viktigaste i uppgiften var att vi skulle påpeka något förslag som partiet hade sagt (ni vet när dom säger, "aa det här och det här vill jag förbättra!" )som man själv tyckte var en bra ide och hur man trodde det skulle göra för skillnad om "beslutet" gick igenom.
 
Jag valde Moderaterna och jag gjorde en film om "Rot-bidrag" o:)
Hahha jag la väldigt mycket tid på den filmen kommer jag ihåg, haha man kanske inte tror det när man ser den, den är himla B men det gör inget :D Skrev ett litet manus typ med stödord  och skrev i manuset vilken "miljö" det skulle vara i och så, jag bytte kläder för varje roll som jag spelade, det var 3 olika roller har jag för mig, och också när jag bytte till en annan roll så tyckte jag att håret skulle vara olika på varje karaktär så man inte förväxlar dom, hade till och med en peruk xD
 
Haha jaa jag är förvånade om nån av er klarade av och orkade med att läsa ända hit hihi :D
Här är filmen:
 Undertext finns på Svenska och Engelska: